Turizm sektörünün en gelişmiş bölgelerinden olan Ege Bölgesi, özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı kişilerin sıklıkla tercih ettiği bölgeler arasındadır. Doğal kaynakların oluşturmuş olduğu güzellikler başta olmak üzere, insanların el emekleri ile bırakmış oldukları eserler bölgeye daha çok insanın gelmesini sağlamaktadır. Bunların yanı sıra adalar ve sahil kentleri ile dolu olan Ege Bölgesi festivaller, sanatçılar ve fuar gibi etkinliklerle 18-25 yaş arası kişilerin ilgi odağı haline gelmiştir. Tüm bunları göz önüne alarak hazırlamış olduğumuz Manisa’da gezilecek 10 bölge listemize göz atarak, ziyaret etmek istediğiniz yeri seçebilirsiniz.
1. Kurşunlu Kaplıcaları
Ege Bölgesi’nin illerinden biri olan Manisa’da kaplıcalar, şifalı sular ve doğal güzellikler fazlasıyla bulunmaktadır. Salihli ilçesinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, birçok özelliği bakımından Manisa’da gidilebilecek bölgeler arasındadır. Termal suların bulunduğu bu kaplıcalarda su oranında yüksek derece de asit ve mineral olmasından dolayı, özellikle cilt hastalığı çekenler için tavsiye edilen yerlerdendir. Sadece tedavi amaçlı değil, doğal hamam ortamına sebebiyet veren bu kaplıcaların sıcaklığı ortalama 55-100 derece arasındadır.
2. Sart Antik Kenti
Yer altı zenginlikleri ve tarihi eserlerle dolu olan Manisa, arkeoloji bilimlerine merak salmış ya da bu alanda çalışma yapanlar için tercih edilebilecek bölgeler arasındadır. Manisa’nın Salihli ilçesinde sizleri karşılayacak olan Sart Antik Kenti, tam olarak bilinmemekle beraber 18. yüzyılın sonlarına doğru inşa edildiği bilinmektedir. Bu bölgede günümüzde bile kazı çalışmaları devam ederken orayı ziyarete giden kişilerin günümüzden yıllar öncesine ait değerli eşyaları bulmaları mümkündür.
3. Gökköy
Orman, çiftlik ve yeşillik gibi ortamlarda tatil yapmayı seven kişiler için Manisa’da gidilebilecek 10 bölgeden birisi ise Gökköy’dür. Kiraz ağaçları ile dolu, uzun yıllar yaşamış kavak ağaçları ve badem gibi kokulu bitkilerin bolca bulunduğu bu bölgede, ahşap evlerde huzurlu tatil yapma imkânı bireylere sunulmuştur. Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Gökköy pek fazla bilinmese de doğal güzellikler bakımından genellikle ilkbahar mevsiminde tercih edilmektedir.
4. İvaz Paşa Camii
Manisa ilinin merkezinde bulunan İvaz Paşa Camii, tarihçe olarak 15. yüzyıllarda yapılmıştır. Osmanlı zamanından tarihi eser olarak günümüze kadar gelebilmiş bu yapıtın İvaz Paşa tarafından yapıldığı ve iç tasarımı olarak geometrik şekillerle dolu olması turizmciler tarafından dikkat çekmektedir. Caminin en önemli özelliklerinden birisi de iç tasarımındaki direkleridir. 5 adet direğin üzerine 4 kubbenin oturtulması ilgililerinin en çok merak ettiği konular arasındadır.
5. Divlit Yanardağı
Manisa’da gezilebilecek bölgeler arasında yer alan eşsiz alanlardan birisi de Divlit Yanardağı’dır. Yükseklik olarak 750 metre ve konum olarak çukurlu bir yerde olması hem ürkütücü hem de merak uyandıran bir yer haline gelmesini sağlamıştır. Günümüzde kurumuş bir vaziyette olan bu yanardağ, çeşitli tektonik hareketler ve yeraltı faaliyetleri ile çevresindeki toprağın zenginli minerallerle dolu olmasını sağlamıştır. Üstünün koyu kırmızı olması ve eteklerine doğru sarılaşması burayı ziyaret edecekler için bir görsel şölen oluşturmaktadır.
6. Bin Tepe Tümülüsleri
Manisa ilinin Salihli ilçesinde bulunan bu bölge uzunluk ve çevre genişliği nedeni ile Türkiye’nin en büyük tepeleri arasına girmeyi başarmıştır. Tarihçesi olarak Lidyalılardan kalma olduğu tahmin edilen Bin Tepe Tümülüsleri, yükseklik olarak 69 metre ve daire genişliği olarak 1115 metredir. Sidas Antik Kenti sınırlarında olan bu bölgenin bilinen diğer bir özelliği ise eski krallıklardan kalma mezarların olmasıdır.
7. Spil Dağı Milli Parkı
Doğal ortam, göl manzarası ve oksijen oranın yüksek olduğu bölgelerden bir diğeri ise Spil Dağı’dır. Buraya gitmek isteyen kişilerin dağcılık sporu yapabilme imkânlarına sahip olduğu ve eski yıllardan kalma tarihi eser ve kalıntılara rastlama şansına sahip olduğu bilinmektedir.
8. Ağlayan Kaya
Mitolojik ve efsane olaylarına ilgisi olan kişilerin tercih ettiği bu bölge, Spil Dağı’nın aşağı kısımlarında yer almaktadır. Manisa’nın merkezinden yer alan bu kayanın isminin günümüzde yıllar önce bir efsaneye göre verildiği söylenmektedir. Çocukları ölen bir annenin üzüntüden ağlayıp taş olduğu ve günümüze kadar bu konumda beklediği rivayet edilmiştir.
9. Muradiye Camii
Muradiye Camii, ünlü mimarilerden olan Mimar Sinan’ın bir eseri olması sebebi ile Manisa’da gidilebilecek 10 bölgeden birisidir. Mimar Sinan’ın 90’lı yaşlarında yapmış olduğu bu Muradiye Camii, görenleri hayrete düşürecek ve Mimar Sinan’ın zekâsıyla baş başa bırakacak bir bölgedir. Ancak Mimar Sinan, vefatı sebebi ile yaptırdığı bu caminin bitimini görememiştir.
10. Manisa Kalesi
Şehir merkezinde yer alan bu kale, yapım tarihi olarak 13. yüzyıla dayanmaktadır. O zamanın devam eden savaşlar nedeniyle sürekleri yıkılan yapı yeniden yapılmıştır. Dolayısı ile burayı ziyaret edecekler bu kalenin her bölgesin yapısını farklı olarak göreceklerdir. Bunun sebebi ise kaleye sürekleri yama yapılması ve yenilenmesidir. Günümüzde atmosfer ve doğa olaylarından çok fazla etkilendiği için eski özelliğini taşımayan bu kale sağlamlık açısından hala daha dayanabilmektedir.