- Paylaş0
- Pin0
- Tweet0
- LinkedIn0
- Paylaş
Anneler, Ananeler öpülesi elleri parçalanırcasına, ovalaya ovalaya tarhana yaparken biz, ‘Aman anneanne, boş versene’ deyip, marketten hazır çorba alıyoruz ya.
Anneanne rahmetli oldu ve biz o tarhananın tarifini anneanneden alıp, bir kenara yazmadıysak, . İşte o nedenle biz, genetiği değiştirilmiş organizma yemekten kurtulamayız maalesef.
Ne verirlerse, onu yiyeceğiz.
Kız evlat yetiştiriyoruz misal, en iyi okullara gönderiyoruz. ..
Piyano çalıyor, İngilizce konuşuyor, Grammy alanları tek tek biliyor. Bilmeli. Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor! Yoğurdu çırpıp ayran yapamıyor,
İşte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkûm maalesef. Torunlarımız da.
Zahmet edip sütlaç yapmadığımız, kek yapmaya üşendiğimiz için; içinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri, mısır patlaklarını kemiriyor bizim çocuklar.! Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bir börek yapıp, çantasına koymayı bilmediğimiz için, hamburger bağımlısı oldu.
Tahin-pekmezi “köylü işi”, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları modernite’ sandığımız için, daha 10 yaşında obeziteler başladı. ..
Size zor geliyor ama, zor mu evde salça yapmak? TARHANA yapmak..
Zor geliyorsa bizim kadınlarımız yapıyor alabilirsiniz.
Güya, çoluğunu çocuğumuzu düşünüyoruz ama
Enginar, börülce, radika, cibes pişirmeyi değil, gazetelerin tiraj almak için uydurduğu uzmanlarından fıldır fıldır brokoli Brüksel lahanası tarifleri öğreniyoruz.
Mutfak genetiğimizi kaybediyoruz..
Hurrraaa diye köyden kente göçerken, dışarda tıkınmayı ,,şehirleşme zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi, zenginleşme zannettik.
Şimdi çok şükür, şehirden köye dönmeler ve özümüze dönmeler başladı.
Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz, ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.
Yelki Usulü Tarhana Güzelbahçe / İZMİR
Buse Gençdoğan teşekkürler
Bu içerik üyemiz tarafından oluşturulmuştur. Kendi İçeriğini Ekle!
Yorumlar
Loading…